Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Interjú a zenekarral

  Interjúm alanya  a Dreamless zenekar amely Tankcsapda , Road, Hooligans, Depresszió és egyéb feldolgozásokat, valamint már saját számokat is játszik.
dreamless_1.jpg

Tagok:
Énekes            Sándor Dániel = Sanyi
Dob               Sándor Ádám = Kifli
Szólógitár        Hajdú Pál = Pali
Ritmusgitár      Domonkos Szilárd =Szitya
Basszusgitár     Cene Richárd = Ricsi


  Elsőként Domonkos Szilárddal beszélgettem.
Mióta gitározol?
Négy-öt éve körülbelül. Nem tudom mar pontosan bocsi.”
Arra emlékszel hogy miért kezdtél el gitározni?
Hat az úgy volt, hogy Palika a szólógitáros és az akkori egyik legjobb barátunk alakított egy zenekart, volt egy dobos ugye Csóka Attila és Palika aki gitározott és megtetszett a dolog. Vettem egy gitárt , megtanultam gitározni és beálltam én is a bandába.
Most szombaton egy jó, durva és két órás koncertet adtatok ami szép teljesitmény. Gondolom zajlott rá a felkészülés is , mesélsz erről?
Szombat előtti utolsó két héten volt két olyan kemény próba, hogy reggel ilyen tíz- tizenegytől olyan este hatig próba volt, na azon a két szombaton elég kemény volt.
De minden szombaton van szinte próbánk, de ősszel volt hogy minden szombaton fellépes volt és így semmit se próbáltunk szinte,de most belehúztunk nagyon .Írtunk saját számokat meg minden.
És hol szoktatok próbálni?
 
Vizsláson a kultúrban.
Melyik álmaid gitárja és most milyent használsz?
Nem vagyok nagyravágyó, csak egy Gibson Les Paul az álmom,már lehet kapni ilyen 230 000-é vadonat újan. Jelenleg egy Fender Squier Showmaster-t használok, de én ezzel is tökéletesen meg vagyok elégedve.
Van-e valami különleges koncert élményed?
Őszintén megmondva igen, mikor Lucfalván játszottunk tavaly előtt nyáron
még kicsit másféle felállásban.Ott a nép olyan szinten sztárnak nézett minket, hogy az tényleg furcsa volt, lejöttünk a színpadról és egyszerűen mozdulni nem lehetett annyian jöttek autogramért.Az akkor nagyon jó érzés volt és egyben nagyon furcsa is.Utána hetekig minden nap rám írt néhány ottani lány, hogy mikor megyünk meg mi a helyzet.
Van olyan szám amit kifejezetten vagy legjobban szeretsz játszani?
 
Talán a "te vagy a szerem"-et kicsit jobban mint a többit, de mindent nagyon szeretek.Igazából egy kivétel van az meg a Hooligans : Hotel mámor az nagyon ellenszenves egy szám.
Mi dönti el hogy mely számokat fogjátok játszani egy adott esten?
 
Hát összeülünk előtte megbeszéljük ,hogy miket játszunk facebookon valaki kiír egy számot és megtanuljuk ha jól megy akkor játszunk azt is aztán így összejön egy csomó szám, de igazából mindig elfelejtünk egy-kettőt felírni a listára aztán a következő listáról is lemarad és egyszer eszünkbe jut ,hogy mi még azt is tudjuk akkor rákerül. Meg van sok ilyen kis bónusz szám is amit mindenki tud, de mégse játszunk.

dreamless_2.jpg


Most Sándor Dániel  következett a vallatáson.
Mióta énekelsz?
Mióta eszemet tudom éneklek, színpadon olyan 5-6 éve szerepelek és kb. 4 éve járok zeneiskolába.
Mi volt az ami miatt rock énekes lettél?
Hát igazából mulatós és pop zenével kezdtem, aztán jött 1 felkérés egy bandába ,hogy énekesre lenne szükségük gondoltam miért ne mindent ki kell próbálni és ebbe a bandába ismerkedtem meg a mostani szólógitárosunkal és ritmusgitárosunkal akikkel a Dreamlesst alapítottuk. Így aztán innen megszerettem
Mikor alapitottátok a Dreamlesst és kikkel?
Hát a Dreamless ha jól emlékszem tavaly nyár végén alakult. A Svejkbe ültünk össze 4 én Palika (szólógitár) Kifli (dob) Szitya (Ritmusgitár) ,de akkor még nem volt basszerosunk Ricsi talán nyár végén került a bandába és innentől kezdtünk fellépegetni.
Miről neveztétek el a bandát?
Hát érdekes módon a kocsmába elkezdtünk már akkor gondolkodni, de nem jutott eszünkbe semmi .Aztán mikor hazaértem kiflivel kezdtünk el gondolkodni ezen és elsőször jött az az ötlet ,hogy dream ,de ez még olyan semmilyen volt ezért hozzátettük a less-t. Mert a sok tini lányoknak álmatlanságot akarunk okozni.  Talán ezt mondtam mikor kitaláltuk úgyhogy ez csak ilyen ötlet volt semmi egyéb.
Mégis egy jó könnyen megjegyezhető nevet alkottatok.
Van kedvenc koncertes élményed?
Ja volt egy fellépésünk még a régi bandával Lucfalván ahol elég sok ember előtt játszottunk és meglepő módon mikor lejöttünk a színpadról megrohamoztak minket, hogy adjunk autógrammot pedig végül is senkik voltunk, de jól esett. A dreamlessel pedig talán azok a legjobb élmények mikor elrontunk valamit és össze tudjuk a srácokkal úgy imprózni a dolgokat, hogy végül is jól sikerüljön az mindig 1 élmény vagy például most a talentba a 8 óra munkát úgy játszottuk el hogy egyszer sem próbáltuk el előtte.
Mien terveitek vannak erre az évre?
 
Tervek hát legközelebbi bulink márc. 16 Talent, de elég sok bulit tervezünk nyárra aminek időpontjait sorba töltjük fel az oldalra.
Van olyan dal amit kifejezetten vagy legjobban szeretsz játszani?
Van. a hotel mámort például nagyon szeretem, mert szitya utálja . Meg amiket írogattunk sajátokat azokba bele tudom élni magam meg ugye ez a miénk és ez olyan jó érzés.
 Tényleg a saját számok hogyan iródnak?
Hát jelenleg 4 darab van készen abból az 1. úgy született hogy Palika írt 1 alap zenét erre ráraktuk a dob bassz ritmust felvettük telefonra és ahogy hallgattam írtam rá a szöveget ez a Szex csajok rock and roll.
A 2. Alkalmi szerető egy kolesztársammal a Royal Dogs szólógitárosával írtam szöveg és zenét egyaránt (egy csajról lett írva aki meghallgatja tudja miért ) így próbán már csak fel kellett tuningolni és hozzátenni a többiek ötleteit.
3. címe Üdvözöl a mennyország ennek a szövegét megírtam és próbán találtunk ki hozzá zenét
4. pedig a Halálra ítéltek ennek a szövegét kifli írta és a zenét szintén együtt raktuk össze úgyhogy ilyen változatos módon készülnek.

dreamles03.jpg

Most Cene Richárd válaszol kérdéseimre.
Mióta játszol bass gitáron?
Tavaly májusban vettem meg két nappal az írásbeli érettségi előtt szóval egy olyan 8-9 hónapja. Sima gitáron játszom már kb. 2 éve vagy max egy kicsit több.
 Miért kezdtél el gitározni?
Először is azért ,mert volt itthon egy ezer éves klasszikusgitár amit még az öcsém kapott nagyon régen, de a bassuzs az már más dolog.egyszer megnéztem egy életműfilmet Lemmy Kilmisterről és annyira megtetszett a bass gitár, hogy kipróbáltam és azóta is az megy jobban.
Neked hogy tetszett a szombati koncertetek?
A szombati nagyon jó buli volt, mi is nagyon élveztük és a közönség is. Ez volt az eddigi legnagyobb bulink rengeteg ember előtt játszottunk és rengeteg embernek tetszett az amit hallott, nem is kellett sok idő az embereknek, elég volt 3-4 szám és már indult is a pogo ami végig meg a 2 órán keresztül, a hangosítással voltak kisebb problémáink, de a következő bulira már azt is orvosoljuk és még jobbak leszünk mint voltunk.
Nekem kifejezetten tetszett a saját számotok. Tényleg mitől függ hogy meik dalt meik követi?
Ez előre meg van "tervezve" úgymond. Először olyan számokkal kell kezdeni amik kicsit felpörgetik a közönséget, amik megadják a buli hangulatát, azután pedig amikkel tartani tudjuk ezt a hangulatot, például koncertet még nem kezdünk saját számmal mert az emberek amíg nem ismerik őket addig nem tudnak bulizni rá, de sok múlik azon is, hogy Daninak melyiket mikor jobb kiénekelni előbb-utóbb, például a Born to be Wild után mindig bereked ezért ez a végén van.

És most Hajdú Pál következik.
Kezdésnek mióta gitározol?
8. évvégén kezdtem úgyhogy olyan 6 éve.
És mi inspirált a zenélésre?
Van egy kedvenc zenekarom a Green Day  azon nőttem fel és sok koncertet megnéztem, aztán kiderült ,hogy nagybacsikámnak van egy gitárja és kölcsönkértem tőle ,hogy megtanulok pár számot, majd ballagásra nekem adta és így kezdődött.
Jelenleg milyen gitáron játszol és milyen álmaid gitárja?
Most ibanezen játszom, de egy gibsonnal jobban ellennék.
 Hogyan tanulod a dalokat?
 Eleinte tabról olvastam az ilyen klaszikus kotta, de ma már hallás után tanulok mindent.
 Melyik az a dal amit nehezebbnek gondolsz ?
Hat nem nagyon van olyan, általában nem vagyok bajba egyikkel se,
de amit a legnehezebben tanultam meg az a Bikini részegen kivisz majd haza szólója.
Van valami különleges koncert élményed?
Minden egyes alkalom élmény, mert imádok zenélni, de szeretem a sok részeg félmeztelen orkhangon éneklő embert is.
Mikor gondoltál arra ,hogy jó lenne zenekarban is zenélni?
Mikor elkezdtem az egészet.Ez nem az 1. Zenekarom ,hanem vagy az 5..
Régi dobosommal és Szilárdal általános iskolába együtt jártunk és én meg a dobos kezdtünk először 2en gyakorolgatni majd Szilárdnak mondtuk ,hogy vegyen hangszert és csináltunk egy bandát. Ennek már vagy 6 éve.
Aztán jöttek mentek tagok a régi dobosom új zenei stilust szeretett meg és azzal csinált bandát én meg összeszedtem ezt .mert Dani régebben is énekelt nekünk a mostani dobos Ádámmal pedig középiskolában voltunk osztály társak és össze áltunk 4en Ricsit pedig Dani találta.

dreamles4.jpg


Sándor Ádám maradt a végső áldozatnak.
Mióta dobolsz?
7 éve.
Miért kezdtél el dobolni?
Hát először basszus gitározni akartam.aztán rájöttem, hogy nem tudok
,aztán ez is tetszett kipróbáltam és ez maradt .
Milyen volt az első dob cuccod?
Hát először millenium volt,aztán azt elcseréltem egy amatira ,amit kb 1 éve eladtam és most van a basix custom.
Hol szoktál gyakorolni ?
Hétvégente próbán ,itthon nincs rá lehetőség.
Meik dalokkal kezdted a tanulást?
Aljas kúszóbab számok , depresszió számok pontosan nem tudom melyikkel.
És van kifejezetten kedvenc számod?
Hát úgy sok számot szeretek.
Hátsó ajtó - vészkijárat ezt tudnám mondani a mostani favoritnak.
Dobverők szoktak koncerten törni vagy azért nem püfölöd olyan durván?
Hát persze hogy szoktak  minden alkalommal ,volt ,hogy egy próbán eltört 6 darab.
A most szombati bulin is eltört 2 .Be lett hajítva a közönségnek.
Az szép teljesítmény, igen sokan gyüjtik nekem a Toast dobverője van a polcomon .
Van kedvenc koncertes sztorid?
Hát úgy külön nincs , mind jó élmény.
Most szombati koncert hogy sikerült szerinted?
Szerintem fasza volt nagyon.
Csak ne lenne állandóan olyan kibaszott meleg.

Forrás:http://nogradrock.hupont.hu/2/dreamless